Наливка з полуниці: як приготувати солодкий напій з низьким градусом
У розпал сезону полуниці одні господині готують з ягоди смачне варення чи компоти, інші заморожують їх на зиму. Але є ще один варіант, як можна використовувати ці солодкі плоди: приготувати легку слабоалкогольну наливку з полуниці, для якої потрібно лише два інгредієнти. Як її зробити?
Рецепт полуничної наливки
Інгредієнти:
- Полуниця – 2 кілограми
- Цукор – 800 грамів
Приготування:
- Спочатку потрібно підготувати трилітрову банку для наливки. Її треба ретельно промити, простерилізувати будь-яким зручним способом та висушити.
- Полуницю слід промити, обсушити та видалити плодоніжки та пошкоджені ягоди.
- У банку насипте полуницю і додайте цукор.
- Добре струсіть банку, щоб цукор покрив усі ягоди.
- Накрийте її шматочком марлі та поставте в темне місце.
- Настоювати наливку потрібно за кімнатної температури 18-25 градусів протягом двох-чотирьох днів.
- Коли почнеться процес бродіння (з’явиться шипіння та кислий аромат), банку потрібно накрити хірургічною рукавичкою, зробивши прокол в одному з пальців, і щільно закріпити її на шийці судини.
- Залишіть наливку знову у темному місці приблизно на 15-40 діб. Коли процес бродіння завершиться і рукавичка опаде, напій слід процідити через марлю, складену в кілька шарів.
- Наливку слід розлити по пляшках, добре закрити і знову поставити в темне місце з температурою 10-16 градусів. Там полуничний напій міцністю близько 10-14 градусів може зберігатись від двох до трьох років.
Пропонуємо також рецепт шампанського з бузини, який теж чудово підходить для літніх днів.
Джерело: lifestyle.today.ua