Як зробити зефір своїми руками: рецепт домашнього смаколика для всієї родини
Придбати зефір можна практично у кожному магазині. Але деякі господині вважають за краще робити його своїми руками, щоб бути точно впевненими в його якості. Пропонуємо рецепт такого домашнього десерту, який сподобається і дорослим, і дітям.
Рецепт домашнього зефіру
Інгредієнти:
- Яблучне пюре – 250 грамів
- Цукор – 250 грамів
- Яєчний білок – 1 штука
- Ванільний цукор – 10 грамів
Для сиропу
- Цукор – 450 грамів
- Гаряча вода – 160 мілілітрів
- Агар-агар – 8 грамів
- Цукрова пудра – 50 грамів
Приготування:
- Яблучне пюре можна приготувати з твердих зелених яблук, у яких більше пектину. Їх потрібно нарізати часточками і запекти в духовці або мікрохвильовій печі, остудити і зняти ложкою м’якоть зі шкірки. Її слід перебити блендером.
- У яблучне пюре потрібно покласти звичайний та ванільний цукор, перемішати та поставити в холодильник на 30 хвилин.
- Після цього додати яєчний білок і почати збивати міксером до стану світлої пишної та стійкої маси.
- У глибокий сотейник висипте агар-агар і влийте окріп.
- Поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння постійно помішуючи.
- Додайте цукор і знову доведіть до кипіння, а потім проваріть 5-6 хвилин на середньому вогні.
- Перевірити готовність сиропу просто: візьміть трохи маси ложкою і підніміть її, готовий сироп стікатиме нитками, що тягнуться.
- Зніміть його з вогню і поступово влийте в яблучну масу, продовжуючи збивати ще п’ять хвилин.
- Після цього перекладіть суміш у кондитерський мішок і формуйте зефір бажаної форми на застелене пергаментом деко.
- Залиште десерт на 24 години за кімнатної температури.
- Після цього посипте зефір цукровою пудрою і пробуйте.
Смачного!
Нагадаємо також рецепт смачної шарлотки з секретним інгредієнтом.