Як приготувати цвітну капусту, щоб її захотіли скуштувати діти: рецепт овочевих нагетсів
Дітей буває дуже складно умовити їсти овочі, тому мами вдаються до хитрощів, щоб нагодувати малюка корисними продуктами. Пропонуємо варіант страви, яку молодше покоління точно захоче скуштувати, незважаючи на те, що воно виготовлене з цвітної капусти. До того ж не обов’язково говорити дитині, що нагетси зроблені з овочів. По смаку вона може й не здогадатися.
Рецепт нагетсів з цвітної капусти
Інгредієнти:
- Цвітна капуста – 600 грамів
- Твердий сир – 70 грамів
- Панірувальні сухарі – 50 грамів
- Сушений часник – половина чайної ложки
- Молота паприка – половина чайної ложки
- Яйця – 2 штуки
- Сіль – на смак
Приготування:
- Спочатку потрібно розібрати цвітну капусту на суцвіття.
- У каструлі нагрійте воду, підсоліть її і покладіть в окріп суцвіття капусти.
- Проваріть протягом п’яти хвилин після закипання і злийте воду за допомогою дуршлагу.
- Твердий сир потрібно натерти на дрібній тертці і змішати зі спеціями та панірувальними сухарями.
- Ретельно перемішайте та насипте на плоску тарілку.
- У глибоку миску розбийте яйця і трохи збийте їх вінчиком чи вилкою.
- Деко застеліть пергаментом.
- Беріть по одному суцвіттю цвітної капусти, занурюйте в яйця, а потім обвалюйте в сирній паніровці.
- Викладайте заготівлі нагетсів на деко.
- Потім поставте деко у нагріту до 190 градусів духовку і випікайте 20 хвилин.
- Перекладіть хрусткі овочеві нагетси на тарілку і подавайте на стіл.
Смачного!
Дітям також можуть сподобатися і ліниві вареники з картоплею, які швидко готуються і не забирають багато сил.
Джерело: lifestyle.today.ua